Roze peper is geen echte peper zoals zwarte, witte of groene peper. De roze peperkorrels, ook wel roze peperbessen genoemd, zijn bessen van de Peruaanse (Braziliaanse) peperboom. Deze boom behoort tot de familie van de sumak en de cashewnoot. Je vindt hem in Brazilië, Paraguay, Argentinië en in Californië, Florida, Texas en Arizona. De smaak van roze peper lijkt op die van zwarte peper, maar met een fruitige nasmaak en hij is niet zo sterk en pittig als de "echte" peperkorrels. Roze peper geeft een unieke smaak aan kazen, gevogelte en vis. Vanwege het aroma
Verpakking: 125g, 250g en in bulk
Uienpoeder wordt gebruikt als een soort
kruiden. De geconcentreerde aromatische korrels worden
verkregen uit gedroogde uien. Deze stof is
gemaakt van gemalen gedroogde uien, meestal van de
uienbollen. Door de dehydratie heeft het product
een langere houdbaarheid. Er wordt gezegd dat
gedroogde uien bacteriële besmetting helpen voorkomen
en het risico op verschillende bacteriële en
schimmelinfecties helpen verminderen.
Uienpoeder is perfect om verschillende
gerechten te verfijnen, evenals kruidenmengsels,
marinades, dressings en sauzen. Uienpoeder kan
de traditionele uiensmaak in uw voedsel en
dranken vervangen. Geen tranen! Gegarandeerd.
Verpakking: 250g, 500g en in bulk
de moerbeibomen produceren bessen
aromatisch gewaardeerd over de hele wereld en vaak
beschouwd als superfoods vanwege de concentratie
van vitamines, mineralen en krachtige plantaardige verbindingen.
Toch is de vrucht niet het enige deel van de moerbeiboom dat
gezondheidsvoordelen zou bieden. Al eeuwenlang zijn de bladeren
gebruikt in de traditionele geneeskunde als een natuurlijke behandeling
voor een verscheidenheid aan aandoeningen. Er wordt gezegd dat het
positieve effecten heeft op de bloedsuikerspiegel en insuline.
Bovendien wordt aangenomen dat het de risico's van atherosclerose
vermindert door de oxidatie van cholesterol in de bloedvaten te
verlagen. Daarnaast zou het helpen bij het voorkomen van diabetes
door de opname van hoge hoeveelheden monosacchariden in de
bloedbaan te beperken.
Gebruik: de moerbeibladeren worden voornamelijk
gebruikt voor thee. Voeg 1 theelepel per kop (250 ml)
kokend water toe en dek af gedurende 3-5 minuten, afhankelijk
van je smaak.
Verpakking: 125g, 250g en los.